Levitation Fotografie (ook wel floating photography) is een fotografie vorm waarbij je beeld creëert waarbij mensen of objecten lijken te zweven. Vaak geven de foto’s dan ook een surrealistische indruk.

Voor ​​Levitation Fotografie moet je beschikken over een camera, een statief, een model of object, en iets om je model of object op te zetten (bijvoorbeeld een kruk, stoel of ladder). 

Hoe werkt het?

Je moet je camera handmatig instellen. Zodra je de hoek en compositie hebt bepaald zet je de fotocamera op een statief.
Vervolgens plaats je het model of object op zijn plek en maak je een foto waarmee je tevreden bent. Vervolgens laat je de camera exact op dezelfde plek staan en haal je het model en alle accessoires uit beeld.
Nu maak je nog een foto alleen van de achtergrond en omgeving. Als beide beelden naar wens zijn is de laatste stap het afmaken in photoshop.

 

Hieronder het voorbeeld stapsgewijs uitgewerkt. De voor en na foto’s en het gecombineerde beeld.

 

 

Door deze techniek wordt een illusie gecreëerd van zwevende objecten. Deze illusie werd voor het eerst beschreven door Ed Balducci in 1974. Door deze levitatie-illusie kun je een hele andere wereld creëren. 

 

Voor vragen of meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen. Meer werk en voorbeelden kunt u vinden in mijn portfolio of op social media; Instagram & Facebook.