High speed fotografie is het fotograferen van objecten of elementen die snel bewegen. Dit gebeurt op zo’n hoge snelheid dat dit niet te zien is met het blote oog. Als je deze beweging wilt vastleggen krijg je te maken met een technische uitdaging.

High Speed fotografie kan onder andere zijn; sportfotografie, druppelfotografie of vallende en exploderende objecten.

Om deze beweging te ‘bevriezen’ heb je echt extra licht nodig. Daarom gebruiken de meeste fotografen hele sterke externe flitsers. Licht, een snelle sluitertijd en de juiste timing is waar deze vorm van fotografie om draait.

In mijn eerste fotosessies heb ik diverse objecten geprobeerd vast te leggen. Voor deze specifieke foto ben ik gaan experimenteren met fruit. Ik heb uiteraard van tevoren goed nagedacht over de kleur en compositie.

Om deze foto te realiseren heb ik uiteindelijk een serie foto’s gemaakt. Deze vorm van fotografie vergt tijd en aandacht. Je gewenste eindresultaat lukt echt niet in 1 keer. Je moet blijven proberen en kijken wat werkt. Bewerking is natuurlijk ook van belang om een mooi spectaculair eindresultaat te krijgen.

Zo gaaf om dit te proberen en verder uit te werken. Ik heb nog meer leuke en bijzondere projecten hiervoor op de planning staan.

Voor vragen of meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen. Meer werk en voorbeelden kunt u vinden in mijn portfolio of op social media; Instagram & Facebook.