In plaats van de chocolate chip cookies alleen maar op te eten heb ik er ook maar eens een studie van gemaakt om deze lekker en aantrekkelijk op de foto te zetten.

Ik ben mij al langer aan het verdiepen in food fotografie. Het is een vorm van fotografie waarbij specifiek met etenswaren wordt gewerkt. De doelstelling van culinair fotograferen is het realiseren van aantrekkelijke afbeeldingen.

Het is echt een hele uitdaging om de smaak goed op beeld over te krijgen. Het is niet alleen een kwestie van neerleggen en een foto maken. Foodstyling is een van de belangrijkste kernpunten voor een goed foto. De hoek, de belichting, het servies, de achtergrond, de compositie… dit alles maakt het uiteindelijk en mooi geheel, en hopelijk een smakelijk beeld. Ik ben dus zoals onderstaand te zien is met overheerlijke Chocolate Chip Cookies aan de slag gegaan.

Een vorm van ‘mixing business with pleasure’. Nadat ik tevreden was met het eindresultaat zijn ze op magische wijze verdwenen. Gelukkig hebben we de foto’s nog.


Om meer beweging en spanning in dit beeld te krijgen heb ik nog een andere techniek toegepast; levitation.
Zoals je ziet kun je dan andere en speelse composities maken. Dit levert dan ook vaak een spectaculairder beeld op.

Voor vragen of meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen. Meer werk en voorbeelden kunt u vinden in mijn portfolio of op social media; Instagram & Facebook.